Studievejledning

Pr. august 2018 er der én studievejleder på skolen


Bemærk, at  vejlederen er underviser på skolen og dermed sjældent kan træffes med kort varsel. Det betyder, at telefonen heller ikke kan tages på alle tidspunkter af dagen. Læg derfor meget gerne en besked på telefonsvareren, og så bliver du ringet op. Du kan også sende en mail til studievejledningatfms [dot] dk, og så vil du få svar så snart, det er muligt.

Træffetiderne varierer fra uge til uge. Se en oversigt over disse nedenfor.


I studievejledningen kan du henvende dig, hvis du:

 

  • vil skifte fra en anden skole/uddannelse til FMS i Fredericia eller Esbjerg.
  • har konkrete spørgsmål vedr. studiet, fx om du kan få merit i et fag (ikke AK).
  • gerne vil besøge skolen i Fredericia eller Esbjerg og have en rundvisning. Du vises typisk rundt af en studerende, der kan fortælle dig om opbygningen af uddannelsen, og hvordan det er at være studerende på FMS.
  • læser på adgangskurset eller maskinmesteruddannelsen og har svært ved at koncentrere dig om dit studie af den ene eller den anden grund. Send en mail, og så får du helt sikkert en invitation til en kop kaffe og en snak.
  • har eksamensangst og/eller bliver nervøs i voldsom grad, når du fx skal sige noget i klassen/fremlægge.


VIGTIGT:

  • Hvis du går på adgangskurset i Fredericia og vil søge merit i et fag, skal du kontakte skolens studiesekretær, Gitte Hansen.
  • Ansøgninger til adgangskursus og maskinmesteruddannelsen skal sendes til ghaatfms [dot] dk (Gitte Hansen).
  • Spørgsmål vedr. SU skal også rettes til Gitte.
  • Spørgsmål vedr. eksamensplanlægning (og reeksaminer) skal rettes til aruatfms [dot] dk (Annette Rungstrøm).

 Kontakt studievejleder Dorthe F. Hansen på tlf: 22 22 78 55 eller studievejledningatfms [dot] dk

Se træffetiderne for uge 33-41

 


Hvad vil det sige at have eksamensangst?

Kan du ikke sove, hvis du skal fremlægge i undervisningen næste dag?
Går du i sort til eksamen, selvom du godt kan stoffet?

- Så har du måske eksamensangst.

Kontakt Dorthe for at få en snak og nogle redskaber til at arbejde med de udfordringer, du slås med. 
Er I flere, som har lyst til at gå sammen om at arbejde med fx eksamensangst, er I velkomne til at kontakte Dorthe som gruppe og holde møder sammen.

Bemærk, at hvis du har eksamensangst, er det ikke noget, du kan få til at forsvinde den sidste måned op til eksamen. Opsøg hjælp snarest muligt og giv dig selv god tid til at lære at arbejde med det. Det er vigtigt, at du selv er opsøgende og motiveret for at bruge tid på at arbejde med de udfordringer, du har.

Som studerende på FMS har du også lov til at opsøge Studenterrådgivningen, der bl.a. har afdelinger i Esbjerg, Kolding, Aarhus og Odense. Studenterrådgivningen har gode råd til studieteknik og eksamenslæsning, og de tilbyder både individuelle samtaler og gruppeforløb vedrørende angst, depression, stress og andre personlige/sociale problemer. Alle medarbejdere har tavshedspligt, og alt er finansieret af staten, så det er både trygt og gratis at kontakte dem