Studievejledning

FMS har to studievejledere - Ulla og Dorthe - der har hver deres ansvarsområder.


Bemærk, at begge vejledere er undervisere på skolen og dermed sjældent kan træffes med kort varsel, og at telefonen ikke kan tages på alle tidspunkter af dagen. Læg derfor meget gerne en besked på telefonsvareren, og så bliver du ringet op, når de er ledige. Du kan også sende en mail til studievejledningatfms [dot] dk, og så vil du få svar så snart, det er muligt.

Ulla har som den eneste p.t. træffetider, som dog varierer fra uge til uge. Se en oversigt over disse nedenfor.


Ulla Skov JensenUlla Skov Jensen

Tlf: 60 83 13 11

Træffetider: Klik her for træffetiderne i dette semester.
I Fredericia kan du i træffetiden finde Ulla på kontoret på 1. sal i bygning A.
I Esbjerg sidder hun i lokalet O2 Biscayen.

Ulla kan du kontakte, hvis du:

  • vil skifte fra en anden skole/uddannelse til FMS i Fredericia eller Esbjerg.
  • har konkrete spørgsmål vedr. studiet, fx om du kan få merit i et fag (ikke AK).

Hvad vil det sige at have merit? Hvis du tidligere har taget en uddannelse, som dækker nogle af de fag, man har på maskinmesteruddannelsen, kan du måske få merit. Det vil sige, at der er fag, du måske ikke behøver tage.
N.B: Hvis du går på adgangskurset i Fredericia og vil søge merit i et fag, skal du kontakte skolens studiesekretær, Gitte Hansen.


Dorthe F. Hansen

Tlf: 22 22 78 55

Træffetider: Dorthe har ikke faste træffetider i dette semester. Der aftales individuelle mødetidspunkter for samtaler, så derfor bedes du sende en mail eller ringe på ovenstående nummer. Husk: Der må meget gerne lægges en besked, og så vil du blive ringet op.

Dorthe kan du kontakte, hvis du:

  • gerne vil besøge skolen i Fredericia eller Esbjerg og have en rundvisning. Du vises typisk rundt af en studerende, der kan fortælle dig om opbygningen af uddannelsen, og hvordan det er at være studerende på FMS.
  • læser på adgangskurset eller maskinmesteruddannelsen og har svært ved at koncentrere dig om dit studie af den ene eller den anden grund. Send en mail, og så får du helt sikkert en invitation til en kop kaffe og en snak.
  • har eksamensangst og/eller bliver nervøs i voldsom grad, når du fx skal sige noget i klassen/fremlægge.

 

Hvad vil det sige at have eksamensangst?

Kan du ikke sove, hvis du skal fremlægge i undervisningen næste dag?
Går du i sort til eksamen, selvom du godt kan stoffet?

- Så har du måske eksamensangst.

Kontakt Dorthe for at få en snak og nogle redskaber til at arbejde med de udfordringer, du slås med. 
Er I flere, som har lyst til at gå sammen om at arbejde med fx eksamensangst, er I velkomne til at kontakte Dorthe som gruppe og holde møder sammen.

Bemærk, at hvis du har eksamensangst, er det ikke noget, du kan få til at forsvinde den sidste måned op til eksamen. Opsøg hjælp snarest muligt og giv dig selv god tid til at lære at arbejde med det. Det er vigtigt, at du selv er opsøgende og motiveret for at bruge tid på at arbejde med de udfordringer, du har.

Som studerende på FMS har du også lov til at opsøge Studenterrådgivningen, der bl.a. har afdelinger i Esbjerg, Kolding, Aarhus og Odense. Studenterrådgivningen har gode råd til studieteknik og eksamenslæsning, og de tilbyder både individuelle samtaler og gruppeforløb vedrørende angst, depression, stress og andre personlige/sociale problemer. Alle medarbejdere har tavshedspligt, og alt er finansieret af staten, så det er både trygt og gratis at kontakte dem