Indvielse på FMS Esbjerg

Fredag den 1. september 2017 holdt Fredericia Maskinmesterskole kombineret jubilæum og indvielse på FMS Esbjerg

FMS Esbjerg

Den 1. september 2017 overtog Fredericia Maskinmesterskole (FMS) lejemålet for hele bygningen på Niels Bohrs Vej 3, hvor man er rykket trinvist ind siden det første hold studerende begyndte på 1. teorisemester for snart tre år siden. Skolen er omsider færdig med at etablere undervisningslokaler, laboratorier og kontorer og på det seneste også et stort multirum og flere værksteder. Takket være støtte fra diverse fonde har FMS nu omsider en fuldt udbygget og topmoderne undervisningsinstitution i Esbjerg. Det ville man gerne markere med en decideret indvielse som markering af, at FMS udfylder hver en krog af den gamle maskinmesterskole.

VærkstedGæster

Desuden er det i år 50 år siden, bygningen stod færdig og blev taget i brug som det daværende Esbjerg Maskinmesterskole, som sidenhen blev til Maritimt Uddannelsescenter Vest, så man fejrede også bygningens runde dag ved samme anledning.Tidligere studerende og ansatte ved Esbjerg Maskinmesterskole/Maritimt Uddannelsescenter Vest var inviteret til at komme og markere de glade begivenheder. 250 gæster mødte op til en dejlig dag, hvor de blev budt på buffet og kunne få en rundvisning i de flotte faciliteter.

Hele syv talere stod klar med rosende ord til at udtrykke glæde over den nye maskinmesterskole. Talerne lagde blandt andet vægt på vigtigheden af, at maskinmesteruddannelsen igen er kommet tæt på de studerende, der bor i nærheden af Esbjerg, som jo er et af Danmarks største kraftcentre inden for energiproduktion. Desuden er man inden for branchen slet ikke i tvivl om, at der fremover fortsat vil være brug for samtlige maskinmestre, der uddannes. 

Taler

Se en video fra indvielsen, produceret af Maskinmestrenes Forening.

 

Gæster