Første maskinmestre dimitterer i Esbjerg

Champagne

I disse dage forsvares der bachelorprojekter på begge afdelinger. Det er altid et højdepunkt, når studerende på FMS kan runde uddannelsen af og kalde sig maskinmestre, men ved denne eksamenstermin er det lidt ekstra specielt. Det er nemlig første gang, siden skolen startede afdelingen i Esbjerg og bragte uddannelsen tilbage til byen, at der dimitterer maskinmestre i Esbjerg.

Eksamen

Disse studerende har på første hånd oplevet den kæmpemæssige udvikling, der er sket på FMS Esbjerg de seneste år. Da de startede, havde skolen to lokaler til rådighed i den 6000 kvadratmeter store bygning på Niels Bohrs Vej 3, hvor Semco Maritime på det tidspunkt stadig havde hjemme. Siden da er det gået slag i slag med en gradvis renovering og overtagelse af hele bygningen. De studerende er gået fra at have ganske ydmyge fysiske rammer til at have deres daglige gang på en topmoderne, innovativ uddannelsesinstitution.

De kommende dimittender består af unge mennesker med forskellig baggrund; nogle har en håndværksmæssig baggrund, hvilket betyder, at de inden studiestart har gennemført et halvårligt adgangskursus på gymnasialt niveau, og nogle har en gymnasial baggrund. De sidstnævnte har forud for starten på 1. teorisemester i 2015 haft et værkstedsskoleforløb andetsteds. Værkstedsskolen er dog en del af maskinmesteruddannelsen, så derfor har et af de sidste, vigtige trin i færdiggørelsen af afdelingen i Esbjerg været at indrette værksteder. Dermed kan skolens studerende nu være på samme adresse hele deres studieforløb. Det skal her indskydes, at der endnu er ledige pladser på værkstedsskolen, der starter et hold midt i januar, så hvis man har en gymnasial baggrund, er her en mulighed for at påbegynde sit studie med kort varsel.

De kommende maskinmestre har alle rundet uddannelsen af med et semester, hvor de dels har været i praktik i en virksomhed og dels har skrevet et bachelorprojekt – ofte med udgangspunkt i en konkret opgave hos praktikvirksomheden. 18. januar overrækker skolens ledelse beviserne og skåler med de nye maskinmestre.

Fredericia Maskinmesterskole ser frem til at fejre de første dimittender i Esbjerg, og det er med stor glæde og stolthed, at vi sender disse dygtige, unge mennesker ud i verden, til en industri der har brug for deres kompetencer.

 

Se indslag fra TV Syd, der besøgte skolen onsdag den 10. januar 2018, dagen hvor de kommende dimittender forsvarede bachelorprojekter, og familierne var mødt op med sommerfugle i maven og blomster.

TV Syd