Nyt innovationsværksted i Fredericia

3D-print

Onsdag den 23. maj var der indvielse af Fredericias nye iværksættermiljø og teknologiværksted, Bülows Makerspace, på Bülows Kaserne, hvor der også var repræsentanter fra FMS til stede. FMS står ikke bag, men et lokale på kasernen er reserveret til studerende fra FMS, hvis man fx vil flytte gruppearbejdet til en ny lokation.

Hvorfor et Makerspace?

Fredericia byråd har ambitioner om at fremme teknologiforståelsen blandt byens unge, og efter workshops med lokale aktører besluttede Uddannelsesudvalget i 2017 at etablere et Makerspace/Fabrication Laboratory (FabLab) på Bülows Kaserne. Ønsket var at skabe et naturligt mødested på tværs af forskellige fagligheder for iværksættere, virksomheder, foreninger og studerende på skoler og uddannelsesinstitutioner, så der kunne opstå et kreativt og inspirerende miljø. Business Fredericia fik til opgave at etablere et fælles mødested og iværksættermiljø på kasernen som et led i deres erhvervsfremmeaktiviteter.

Åbent værksted Teknologimedhjælpere

Makerspace kan man lære at bruge 3D-printere, CNC-fræser og programmeringssæt, og man har mulighed for at arbejde med sine egne projekter. Hver onsdag vil der være åbent værksted fra kl. 15 til kl. 21, hvor man vil kunne få hjælp af de ansatte teknologimedhjælpere, Thor, Victor og Roman (fotoet t.h.), som oven i købet også er studerende på FMS. Det er ikke svært at forestille sig, hvordan fx 3D-printere kan have relevans for maskinmestre, så forhåbentlig kommer der til at være mange fra FMS, der jævnligt vil have deres gang på Bülows Makerspace

Levende billeder

Se DanmarkC TV's reportage fra indvielsen på deres YouTube-kanal.

 

3D-print

Thor fra FMS viser et 3D-printet gear frem.