Temadag i Industriens Uge

Panel

I anledning af Industriens Uge blev der den 31. oktober afholdt temadag med fokus på automatisering, digitalisering og fremtidens kompetencer.

Arrangementet fandt sted på FMS Fredericia og var arrangeret af Maskinmestrenes Forening i samarbejde med en lang række interessenter – Trekantomraadet, Business Fredericia, MADE, Dansk Industri, DAu, Aarhus Maskinmesterskole, SDU, DDV og Siemens. 

Formand for Maskinmestrenes Forening, Jan Rose Andresen bød velkommen og indledte indlægs- og debatrækken med at skitsere, hvorfor dagens tema er yderst aktuelt. Digitaliseringen ændrer radikalt forudsætningerne for industrien, og spørgsmålet, som på temadagen blev forsøgt besvaret fra forskellige indgangsvinkler, var, hvordan man får mest muligt ud af de digitale muligheder. 

Publikum

Under drøftelserne på dagen blev det klart, at der var behov for et fokus på industrikompetencer og uddannelser - nu og i særdeleshed i fremtiden. De fremtidige trends i de største industrivirksomheder blev belyst af direktør Frank Faurholt fra Siemens, og Nigel Edmondson fra MADE fulgte derefter med det nyeste indenfor digitaliseringen af industrien og hos SMV’erne.

Om eftermiddagen drøftedes i debatter og indlæg blandt maskinmesterskoler, virksomheder, studerende og rådgivere, hvordan de uddannelsesmæssige udfordringer kunne løses for bedst at kunne understøtte udviklingen i industrien.

Panel