Studerende fra FMS i Ungeklimaråd

Vi er på FMS stolte over at kunne konstatere, at en af vores studerende er udvalgt til at deltage i regeringens Ungeklimaråd, der skal komme med input vedr. klimaløsninger til Danmarks grønne fremtid.

Henrik

DR Nyheder skrev den 6. marts 2019:

Du behøver ikke være akademiker, politisk aktiv eller miljøaktivist for at kunne bidrage til klimadebatten.

27-årige Henrik Schneider er ingen af delene. Til gengæld har han lagt mange timer i landbrugsmaskiner og æglæggende høns.

Og fremover skal vestjyden bringe sin erhvervsfaglige viden med til bordet, når politikerne diskuterer klimaløsninger.

I dag præsenterede klimaministeret Lars Chr. Lilleholt nemlig det nyoprettede Ungeklimaråd, som skal komme med input til klimaløsninger.

Ud af 383 ansøgere er ti unge blevet valgt til at komme med idéer til at klimaforbedringer - heriblandt den 27-årige Henrik Schneider.

Og da landbrugssønnen modtog den glædelige nyhed, kom det som en stor overraskelse.

Min profil stikker meget ud fra de andre ansøgere. Jeg er en vestjyde, der er meget nede på jorden. Og det er jo ikke det, du normalt ser blandt klimaforkæmpere, siger han.

'For mange urealistiske klimaløsninger'

Når han ikke tænker i bæredygtige løsninger, roder han med traktorer på maskinmesteruddannelsen eller hjælper til med farens planteavlsbedrift og fritgående høns. Og netop den praktiske erfaring har han ambitioner om at bringe med ind i rådet.

Jeg kan bidrage med mine tekniske færdigheder på energiområdet og på landbrug- og fødevareområdet. Og så har jeg en masse kontakter til det lokale erhvervsliv. På den måde har jeg noget af arbejdernes tankegang, hvorimod de andre deltagere har en mere akademisk tankegang, siger Henrik Schneider.

Henrik Schneider byder enhver form for CO2-besparelse eller klimaforbedring kært velkommen. Men generelt er der for mange urealistiske forslag i klimadebatten, mener han.

Der er mange gode ambitioner. Men man ser bare et vist bureaukrati inden for det offentlige, som sætter en stopper for det. Det samme sker med erhvervslivet.

Men med den brogede blanding af medlemmer i Ungeklimarådet, forventer erhvervsmanden, at der fremover vil lande løsninger, som både ministre og erhvervslivet kan tage til sig i målet om at reducere klimabelastningen.

Medlemmerne af Ungeklimarådet er som udgangspunkt udpeget for et år ad gangen. Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet holdt et pressemøde i dag, hvor Ungeklimarådets 10 medlemmer bliver præsenteret.

Læs artiklen på DR.dk for at se alle medlemmer af Ungeklimarådet.